Najnowsze newsy ze świata Mount&Blade: ( Dodaj własny news )

Bannerlord: Fizyka broni - część 2. (Dev Blog 16/11/17)

16.11.2017 | Dodał: Eltarek

Właśnie ukazał się kolejny cotygodniowy blog dewelopera! Liczniki ustawiamy na 32, natomiast oczy zagłębiamy w tematyce dzisiejszego wpisu - fizyce (...) więcej

Ruszają nominacje do plebiscytów!

13.11.2017 | Dodał: Dyktator

Rusza pierwsza faza plebiscytów na gracza roku 2017! Potrwa ona do 25 listopada. więcej

Bannerlord: Khanat Khuzaicki - omówienie frakcji (Dev Blog 09/11/17)

10.11.2017 | Dodał: Hubtus

To już trzydziesty pierwszy Dev blog, w którym to twórcy opowiadają nam o swojej grze. Tym razem został on poświęcony kolejnej (...) więcej

Strona główna Mount&Blade | ukryj panel

Pokaż panel z newsami »

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z serwerem!  (Przeczytany 17719 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gocio

  • Kmieć
  • *
  • Wiadomości: 51
  • Piwa: 0
Problem z serwerem!
« dnia: Luty 14, 2010, 17:01:14 »
Chyba coś się stało z serwerem. Nie da się na nim grać. Można tylko wybrać frakcje i rodzaj jednostki i cały czas jest się na spekcije. Poza tym wywaliło mnie pare razy do pulpitu. Niech ktoś odpowiedzialny sprawdzi.

Offline strongmas

  • Moczymorda
  • *
  • Wiadomości: 185
  • Piwa: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2010, 17:10:12 »
Jeżeli na serwerze jest tryb "Battle" to po wybraniu żołnierza musisz czekać do końca rundy.


Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Tario

  • Gawędziarz
  • *
  • Wiadomości: 1184
  • Piwa: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • Alizée fan.
    • Gry RPG u Taria
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2010, 17:14:10 »
Strongmas, jemu chodzi o server forumowy, niestety to prawda on coś nie działa i tyle, Spanki coś skopał pewnie niedługo naprawi.

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:38:50 »
ja nie widzę żadnego serwera. Czy trzeba coś odpowiednio ustawić? Od razu zaznaczam, że szukan w ustawieniu internet a nie sieć lokalna.

Offline Pifcio

  • Najemnik
  • *
  • Wiadomości: 2212
  • Piwa: 1
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2010, 15:41:50 »
ja nie widzę żadnego serwera. Czy trzeba coś odpowiednio ustawić? Od razu zaznaczam, że szukan w ustawieniu internet a nie sieć lokalna.

jak jest pełny, modyfikowany, jak jest zmieniana wersja lub jest restartowany to przez pewien czas może się na liście nie wyświetlać

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2010, 16:50:14 »
ale czy to możliwe żeby nie było widać żadnego serwera na świecie? Czy jak ktoś z Was wchodzi to mu się pokazują jakieś?

Offline Dalhi

  • Opój
  • *
  • Wiadomości: 313
  • Piwa: 1
  • Płeć: Mężczyzna
  • Pancakes Fans Master
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2010, 17:06:04 »
ale czy to możliwe żeby nie było widać żadnego serwera na świecie? Czy jak ktoś z Was wchodzi to mu się pokazują jakieś?

Jaką wersję gry masz? Przede wszystkim możliwe, że połączenie blokowane jest przez zaporę systemową lub przez jakiegoś firewalla. Nie wykluczone, że również masz zablokowane porty. Dlatego istnieje pewne prawdopodobieństwo, że nie widać serwerów. Na początek sprawdź kiedy włączasz Warbanda czy nie pokazuje się jakiś komunikat zapory systemu windows, wciśnij alt+tab jeżeli zobaczysz okienko zapory, wtedy wciśnij "odblokuj", albo jakoś tak. Jeśli nic takiego nie ma, to wyłącz firewalla jeżeli posiadasz jakiegoś. Jak to nie pomoże to kombinuj dalej.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 17:16:40 wysłana przez Dalhi »

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2010, 18:25:10 »
mam wersję 1.105 wyłączyłem zaporę w windzie jednak gdy próbuję odświeżyć wyskakuje mi tylko info "pobieranie listy serwerów" i żaden się nie pokazuje.   Gdy wejdę w steama (shift+tab) widzę tawernę four ways i graczy którzy są online.  Może ktoś ma jakies inne pomysły na rozwiązanie tego problemu?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2010, 18:31:17 wysłana przez luxios »

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 10, 2010, 22:25:45 »
naprawdę nikt nie ma jakiejś ideii dlaczego w grze nie widzę żadnych serwerów do warbanda

Offline Daedalus

  • Moderator
  • Błędny rycerz
  • ***
  • Wiadomości: 3912
  • Piwa: 138
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 10, 2010, 22:51:53 »
http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,104282.15.html

Nie tylko Wy macie taki problem, choć nie wiem, czy jest to jakieś pocieszenie... :/

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 13, 2010, 10:17:23 »
po prostu żenada, powinni oddawać kasę za grę skoro tak dużej ilości osób multi nie działa. Nie ma to jak kupić oryginalną grę, żeby była pewność, że wszysto będzie ok, a tu dupa.

Offline sir Luca

  • Marszałek Maruda
  • Admin Emeryt
  • Rycerz
  • ***
  • Wiadomości: 5130
  • Piwa: 130
  • Płeć: Mężczyzna
  • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
  • Steam ID: Mój status Steam
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 13, 2010, 10:19:52 »
A zastanowiłeś się czy przypadkiem ty nie zrobiłeś czegoś nie tak... Bo mnie wszystko działa i server są pełne, wiec masa ludzi też gra...
"Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Daedalus

  • Moderator
  • Błędny rycerz
  • ***
  • Wiadomości: 3912
  • Piwa: 138
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 13, 2010, 11:11:16 »
Nie zrobił. Świadczy o tym kilka tematów na forum TW, gdzie ludzie zgłaszają się z takim samym problemem (a Taleworlds milczy i w żadnym z nich nikt z deweloperów nie napisał choćby słowa wyjaśnienia). Tu masz kolejny taki wątek - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,103491.30.html

Mała nadzieja pojawia się na ostatniej stronie, gdzie ktoś wkleił wpis z bugtrackera informujący o tym, że coś w tej sprawie jest robione i możliwe, że patch 1.106 to poprawi. Zostaje więc czekać.

Offline luxios

  • Tułacz
  • *
  • Wiadomości: 8
  • Piwa: 0
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 13, 2010, 14:29:41 »
A mogłem zrobić nie tak? Zainstalowanie gry wyłączenie firewalla, system z certyfikatem mam, powinno śmiagać. Zbyt powszechny przypadek, żeby wiele osób popełniło ten sam błąd - wina ewidentnie po stronie producenta, który jak zwykle ma w dupie ludzi którzy tak naprawdę dają im zarobić. Wystarczyłoby jakies małe wyjaśnienie i prace na łatką.

Offline Kalsiver

  • Hulaka
  • *
  • Wiadomości: 572
  • Piwa: 0
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Problem z serwerem!
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 13, 2010, 15:41:24 »
A mogłem zrobić nie tak? Zainstalowanie gry wyłączenie firewalla, system z certyfikatem mam, powinno śmiagać. Zbyt powszechny przypadek, żeby wiele osób popełniło ten sam błąd - wina ewidentnie po stronie producenta, który jak zwykle ma w dupie ludzi którzy tak naprawdę dają im zarobić. Wystarczyłoby jakies małe wyjaśnienie i prace na łatką.
A to dziwne że tylko wybranym osobom nie działa multi ? Jakieś wybrane ofiary losu ? Ja mam innego warbanda od was ?
Według mnie jest coś co łączy wszystkich "biedaków", którym multi nie działa - jeszcze nie wiem co (domyślam się i jestem tego prawie pewien).
Ja dalej utrzymuje swoje stanowisko że wina jest po stronie graczy i ich ustawień (bo dziwnym jest że niektórym działa wszystko OK a innym nie)

Tak swoją drogą to chyba złe miejsce by o tym mówić ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.